Grävmaskin välte över spår - orsakade stopp i tågtrafiken

Under måndagsförmiddagen var det stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Mölnlycke och påverkade all tågtrafik sträckan Göteborg-Borås. Anledningen var att en grävmaskin vält över spåren i Mölndal. Stoppet var uppklarat klockan 12:35.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 8 på måndagsmorgonen som ett arbetsfordon i höjd med Almedal och och Mölndal Övre välte över spåren. Enligt initiala uppgifter från Västtrafiks störningsjour verkar ingen person kommit till skada. Dessa uppgifter bekräftades sedan även av Trafikverket.

Västtågen var bland de drabbade på förmiddgaen.

– Vi har just nu tre tåg som är drabbade, sa Ellen Pileblad vid Västtrafiks presstjänst strax efter klockan 9 på morgonen.

Trafikverkets personal var på plats och jobbade på spåret Varken räddningstjänsten eller polisen var inkopplade i ärendet.

– Nu är det klart för tågen igen, sa Benny Josefsson vid Trafikverkets presstjänst strax efter klockan 13.

ANNONS

Dessutom är det stopp på västra stambanan förbi Töreboda vilket orsakar störningar i tågtrafiken sträckan Stockholm-Hallsberg-Göteborg. Orsaken är ett planerat arbete som har dragit ut på tiden. Prognosen är att trafiken åter ska kunna rulla tisdag klockan 15.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS