Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Grävmaskin välte över spår - orsakade stopp i tågtrafiken

Under måndagsförmiddagen var det stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Mölnlycke och påverkade all tågtrafik sträckan Göteborg-Borås. Anledningen var att en grävmaskin vält över spåren i Mölndal. Stoppet var uppklarat klockan 12:35.

Det var strax innan klockan 8 på måndagsmorgonen som ett arbetsfordon i höjd med Almedal och och Mölndal Övre välte över spåren. Enligt initiala uppgifter från Västtrafiks störningsjour verkar ingen person kommit till skada. Dessa uppgifter bekräftades sedan även av Trafikverket.

Västtågen var bland de drabbade på förmiddgaen.

– Vi har just nu tre tåg som är drabbade, sa Ellen Pileblad vid Västtrafiks presstjänst strax efter klockan 9 på morgonen.

Trafikverkets personal var på plats och jobbade på spåret Varken räddningstjänsten eller polisen var inkopplade i ärendet.

– Nu är det klart för tågen igen, sa Benny Josefsson vid Trafikverkets presstjänst strax efter klockan 13.

Dessutom är det stopp på västra stambanan förbi Töreboda vilket orsakar störningar i tågtrafiken sträckan Stockholm-Hallsberg-Göteborg. Orsaken är ett planerat arbete som har dragit ut på tiden. Prognosen är att trafiken åter ska kunna rulla tisdag klockan 15.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.