Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Reportrarna som kommer hårdbevaka rapporteringen kring pandemin är Johanna Hagström, Mia Pettersson, Stefan Bjarnefors, Joel Tivemo, Arne Larsson och Jan Höglund.
Reportrarna som kommer hårdbevaka rapporteringen kring pandemin är Johanna Hagström, Mia Pettersson, Stefan Bjarnefors, Joel Tivemo, Arne Larsson och Jan Höglund.

GP startar corona-grupp för att hårdbevaka viruset

Nu växlar Göteborgs-Posten upp sin bevakning av det nya coronaviruset. För att kunna följa och berätta de viktiga historierna om coronapandemin och dess följder startar Göteborgs-Posten nu en särskild corona-grupp, där sex reportrar ska hårdbevaka viruset och dess konsekvenser för samhället.
– Vi vill göra så mycket vi bara kan från vår sida för att ge en så korrekt bild som möjligt av det som händer, säger nyhetschefen Johan Sköld.

Det nya coronaviruset fortsätter att sprida sig både i Sverige och internationellt. Dess följder på samhället och ekonomin är redan enormt. Därför väljer Göteborgs-Posten att satsa stort på kvalitetsjournalistik kring och om viruset.

En helt ny corona-grupp inrättas från och med måndagen där sex reportrar och redaktören Peter Korpi ska bevaka och leda nyhetsarbetet om viruset sars-cov-2 och sjukdomen covid-19.

– Vi har så klart ett stort ansvar gentemot våra läsare i den här pågående krisen. Vi vill göra så mycket vi bara kan från vår sida för att ge en så korrekt bild som möjligt av det som händer, säger GP:s nyhetschef Johan Sköld och fortsätter:

– Jag är väldigt stolt över det jobb redaktionen har gjort hittills. Förutom att vi i mina ögon varit överlägsna när det gäller den lokala bevakningen har vi också haft en extremt hög nivå på vår nationella och internationella bevakning. Vi har bland annat varit på plats i både Italien, USA och Danmark för att ge en så bred bild som möjligt, säger Johan Sköld.

Ska ge en annan bild av viruset

Gruppen kommer att fokusera på att skriva fördjupande, förklarande och berättande journalistik om människor, företag och frågor som coronaviruset påverkar.

">
Peter Korpi ska vara redaktör för gruppen. Vill du lämna ett tips eller komma i kontakt med redaktionen kan du skicka ett mejl till corona@gp.se. Bild: Robin Aron
Peter Korpi ska vara redaktör för gruppen. Vill du lämna ett tips eller komma i kontakt med redaktionen kan du skicka ett mejl till [email protected] Bild: Robin Aron

– Det nya coronaviruset är en av de största utmaningarna vi har sett i modern tid. Det innebär att hela redaktionen är aktiv i att bevaka detta. Vår uppgift i corona-gruppen blir att gå ännu mer på djupet och belysa hur det här kommer att påverka samhället på alla plan, säger Peter Korpi, som ska vara redaktör för gruppen.

Texterna kommer att vara såväl lokala som nationella och globala. Målet är att ge läsarna dagliga texter som ger ett något annat perspektiv än den vanliga nyhetsbevakningen kring det nya coronaviruset.

– Göteborgs-Posten har en unik position när det gäller nyhetsförmedling i Göteborgsområdet och vi måste leverera det som våra läsare förväntar sig, säger Johan Sköld.

Vill du lämna ett tips eller komma i kontakt med redaktionen kan du skicka ett mejl till [email protected] eller direkt till reportrarna i gruppen.

Glöm inte att följa taggen coronaviruset för att få det senaste om den nya pandemin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.