Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

GP:s ledarredaktion vinner pris i Visby

Under tisdagskvällen tog GP:s ledarredaktion emot priset för "Sveriges mest engagerande ledarredaktion". – Det känns fantastiskt, säger Alice Teodorescu, skribent och chef för ledarredaktionen.

Under tisdagskvällen delades det årliga priset för Sveriges mest engagerande ledarredaktion ut av Idagora, ett verktyg för mediebevakning. Årets pris gick till Göteborgs-Postens ledarredaktion, och togs emot av Alice Teodorescu, skribent och chef för ledarredaktionen.

– Det känns fantastiskt!  För mig är det ett stort erkännande, att det arbete som jag och mina medarbetare har gjort får ett kvitto. Och det är häftigt att slå de stora tidningarna Svenska Dagbladet och Expressen. Vi har ett stort engagemang hos våra läsare. Jag började på Göteborgs-Posten i mars 2015, och förra året blev vi också nominerade, men då vann Expressen. Men nu vann vi, säger Alice Teodorescu.

Hur skulle du beskriva din stil, sättet att jobba med ledarsidorna? 

– När jag började på Göteborgs-Posten så sa jag tidigt att ledarsidorna inte ska vara kommenterande, utan vi ska skapa och driva opinion. Det här priset är ett bra kvitto på att vi lyckats med det, säger Alice Teodorescu.

 Hur ser du på ditt ansvar när det gäller ledarsidorna?

– Även om det blir större spridning så är ansvaret detsamma. Man gör ett bra arbete oavsett hur det tas emot eller av hur många. En viktig förklaring för hur vi lyckats är att vi stått för tydliga värderingar oavsett hur vindarna har blåst, det är vårt stora ansvar. Det ändras inte av priser eller uppmärksamhet, säger Alice Teodorescu.

Hur mycket betyder tidningars ledarsidor idag?

– Man kan säga att opinionssidornas växande betydelse beror på att idéskapandet inte sker i partierna lika mycket som tidigare. Det är viktigt med starka ledarsidor med åsikter. Det blir viktigare hela tiden, och det ökar trovärdigheten att hålla samma linje hela vägen, säger Alice Teodorescu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.