GP-medarbetare nominerad till Barncancerfondens journalistpris

GP-medarbetaren Lotta Engelbrektson har nominerats till Barncancerfondens journalistpris för sin artikel om elvaåriga Natalie.
– Det är väldigt roligt och jag känner mig väldigt hedrad, säger hon.

ANNONS
|

Årligen delar Barncancerfonden ut ett journalistpris till den journalist som på bästa sätt uppmärksammat barncancer.

Fram till årsskiftet kunde vem som helst nominera en journalist till priset. Nu har en jury valt ut de tre bästa bidragen.

Bland dem tre finns GP-medarbetaren Lotta Engelbrektson som skrev elvaåriga Natalie som behandlas för en hjärntumör, men med hjälp av en robot kan delta på lektionerna i skolan på distans.

– Det tog säkert mer än ett halvår att få till den här artikeln. Det var en helt underbar familj och tvillingarna var väldigt väldigt charmiga, säger Lotta Engelbrektson.

LÄS MER:Roboten tar Natalies plats i skolan

I sin kommentar skriver juryn följande om artikeln som publicerades i GP under förra hösten: ”Ett reportage som visar på hur ny teknik kan skapa fantastiska nya möjligheter för långtidssjuka barn".

ANNONS

– Det är väldigt roligt och jag känner mig väldigt hedrad, säger Lotta Engelbrektson om nomineringen.

I mars kommer en vinnare att presenteras, som belönas med 25 000 kronor.

– För att kunna fortsätta vår kamp mot barncancer är vi beroende av att våra frågor uppmärksammas. Där spelar media en otroligt viktigt roll för att sprida information om barncancer och forskning. Media kan även bidra till att skapa förståelse hos allmänheten om vad det innebär när en familj drabbas, och hela livet kastas omkull, säger Ylva Andersson, informationsansvarig på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Pilotprojekt ska hjälpa sjuka barn att hänga med i skolarbetet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS