Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP-fotograf prisad för berättande bilder

Göteborgs-Postens fotograf Lisa Thanner får Johannapengen 2013. - En fotograf som kan konsten att med en enda bild berätta en historia, säger Publicistklubben Västras ordförande Åke Lundgren.

Lisa Thanner fick ta emot priset vid Publicistklubbens medlemsmöte på måndagskvällen. Priset delades ut av PK Västras ordförande Åke Lundgren, som hade fler berömmande ord om pristagaren:

- I en tid när en bild kan uppstå med en knapptryckning på en mobiltelefon är det viktigt med fotografer som förstår att det visuella också har ett språk. Därför är det så roligt att kunna ge Johannapengen till Lisa Thanner, en fotograf som verkligen vet det. Vi anser att Lisa Thanner har verbaliserat bilden.

Lisa Thanner var stolt och hedrad över juryns prismotivering

- Fantastiskt. Att få priset är jätteroligt för mig personligen – och jag är också glad över att PK med sitt val samtidigt slår ett slag för bildjournalistik och visuell kommunikationen, säger Lisa Thanner.

Lisa Thanner har arbetat som fotograf i drygt tjugo år. Vid sidan av sitt arbete på Göteborgs-Postens bildredaktion arbetar hon med egna fotoprojekt. Dessutom deltar hon i ett bildforskningsprojekt vid Göteborgs universitet. Hon är också ordförande i ledningsgruppen för Yrkeshögskolan i fotografi i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.