Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Godsaker fyller hel mässa i helgen

Massor av smaker, färger och konsistenser - söta och salta, starka och milda, mjuka och hårda - fyller Eriksbergshallen under Göteborgs största mässa för finare godsaker den här helgen.

Göteborgs choklad, lakrits och delikatessfestival, som tillställningen heter, har tidigare hållit hus på andra håll i stan. Men nu, den tionde gången, har närmare hundra utställare samlats i den stora Eriksbergshallen på Norra älvstranden.
Och det kommer mycket folk.

– Ivar var först lite besviken när vi kom in här, för det tog en stund innan vi hittade hit till chokladen, säger Linda Lingsten om åttaårige sonen som fascineras av de stora chokladfontänerna hos en av utställarna.

Hon har en mindre kasse fylld med fina förpackningar familjen hunnit köpa.
– Det får bli lördagsgodiset det här, säger mamma Linda till Ivar och hans storasyster Sanna, 13.
– Men det är ganska dyrt lördagsgodis dom säljer här, säger mamma.

Bland alla specialiteter i folkhavet fastnar GP för glass gjord på getmjölk.
– Glassen gör vi här i Göteborg men getterna som mjölken kommer ifrån, dom bor på Näsböns gård i Dalsland, berättar Marie Sedin som med sambon Timo Ohrankömmen sedan tre år tillbaka driver Gettergod Gelato.

– Namnet skulle vara lite göteborgskt roligt, så där, men glass på getmjölk är det ingen annan som gör, säger Marie Sedin.

Lite längre bort provsmakar Rosaleen Ström lakrits som säljs i exklusiva glasburkar. Hon och maken är på besök i Göteborg och tog sig till Eriksberg när de såg var som var på gång.
– Jag gillar choklad och lakrits och det jag har köpt blir julklappar, säger Rosaleen Ström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.