Jimmy Olsson på Nöjds bageri.
Jimmy Olsson på Nöjds bageri.

Glada bagare vinnare i GP:s test

ANNONS
|

Vinnaren av GP:s test av semlor blev Nöjds konditori. Efter att resultatet publicerades i morse har bagarna haft fullt upp.

Läs också: Nöjd panel i årets stora semmeltest

– Det märks direkt när man vinner. Det är roligt efter att ha kämpat i 15 år, säger Lennart Lindström, bagare på Nöjds konditori.

Han säger att vinsten betyder att bageriets semla med mandel och socker på locket får upprättelse, trots att Svenska semleakademin påpekar att det ska vara florsocker som pudras på bakverket.

– Det här är Göteborgssemlan, som bageriets grundare Rune Nöjd skapade. Antingen gillar man den eller inte.

ANNONS

Bageriet har hållit fast vid sin traditionella semla, även om de provat att ha florsocker på – och även har ett alternativ i form av en semmelmunk.

Det viktigaste för att få till en bra semla är kombinationen av bullen, grädden och mandelmassan, enligt Lennart Lindström.

Semlorna går åt, under fettisdagen kommer det att bakas 10-12 000 semlor.

Hur många semlor stoppar då bagare Lindström själv i sig?

– Två stycken om dagen fram till fettisdagen, säger han och tar sig om den lite rundade magen. Men jag försöker trappa ner.

ANNONS