Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Glädjebeskedet: Popcornen på väg tillbaka

Först tog chipsen slut. Sedan popcornen. Nu meddelar dock snacksföretaget Estrella att de färdigpoppade popcornen är på väg tillbaka till butikshyllorna.

Det har varit ett hektiskt år för Göteborgsbaserade Estrella. Sommarens värmebölja och fotbolls-VM ledde till en stor efterfrågan på chips – så pass att de tog helt slut.

Läs mer: Rekordsommar – chipsen tog slut

Chipsen återvände till hyllorna men snart dök nya tilltuggsrelaterade problem upp. Ända sedan i somras har det nämligen varit brist på de två sorterna färdigpoppade popcorn: saltade och cheddarsmak.

– Vi har haft jättestor efterfrågan på våra produkter, vilket är jätteroligt. Men det är tråkigt att göra våra konsumenter besvikna, säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.

"Kommit ut pö om pö"

Det har visserligen inte varit totalstopp. I omgångar har man kunnat skicka ut popcorn från fabriken i Angered.

– Det har kommit ut lite pö om pö och i vissa butiker har de funnits kvar, medan det har varit slut i många butiker, säger Sofi Randén.

Nu vankas dock glädjande nyheter: popcornen är på väg tillbaka till butikshyllorna.

– Nu har vi producerat upp ett lager och kommer förhoppningsvis i kapp, säger Sofi Randén.

Snacksen lämnade fabriken förra veckan och är därmed antingen redan ute i butik eller på väg ut till dem, beroende på vilken butik det handlar om och var i landet den ligger.

En procent är popcorn-försäljning

Popcornen är visserligen inte en storsäljare som till exempel snackstillverkarens sourcream & onion-chips eller grillchips. En procent av den totala försäljningen i Sverige gäller färdig-popcorn – en liten, men inbiten kundskara.

– Folk är lojala mot sina popcorn, säger Sofi Randén.

Estrella började producera chips och popcorn i Alingsås 1957. 1963 flyttade produktionen till Kortedala och 1983 till Angered.

Läs även: Kolsyrebrist orsakar tomma läskhyllor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.