Gilla och ogilla med GP:s Iphone-app

ANNONS
|

Med hjälp av funktonen Gilla -Ogillai GP:s Iphone-app kan du dela med dig till andra av vad du tycker är bra och dåligt med Göteborg. Och se om andra håller med.

Så här gör du för att Gilla eller Ogilla:

1. Gå in under innehållsfliken längst ner till höger, klicka på Gilla- Ogilla i listan och sedan på knappen i övre högra hörnet.

2. Skriv GILLA eller OGILLA föjlt av din bild och eventuell text.

3. Skicka. Lyckadesuppladdningen får du ett sms som tackar för bilden.Lycka till!

Längst ner på denna sida kan du läsa ytterligare information samt få hjälp med att ladda hem appen. Länk till nedladdningssidan finns även under bilderna till höger.

ANNONS

Populär applikation

Sedan lanseringen har drygt 30 000 Iphone-användare laddat ner GP:s app. Och så här tycker några av dem;

"Kanonapp! Det är bara att ladda ner den om du har en Iphone. Krogar nära dig är kalas!"

"Andra tidningar, se och lär!"

"Bra med lokala nyheter, gillar också restaurangdelen. Schysst sätt att få tips om vart jag ska gå."

Tusentals västsvenskar läser GP-nyheter i mobilen varje dag och antalet telefoner som är anpassade för internettjänster bara växer. I dag finns omkring en halv miljon Iphones i Sverige.

Uppdaterad version

Nukan den som har en Iphone ladda ner en uppdaterad version med tydligare sortering av GP-nyheterna och med flera andra tjänster som utgår från telefonens möjligheter, till exempel GPS.

Det här sättet att anpassa tjänster för ”smarta” mobiltelefoner kallas app, en förkortning av ordet applikation och innebär att tjänsten skräddarsys för en typ av telefoner.

GP:sapp visar de viktigaste nyheterna i tre kategorier. I listen nertill finns genvägar till de senaste nyheterna och till hela innehållet i tjänsten.

Iphone har GPS-funktioner kopplade till kartor, där det går att se exakt var du befinner dig eller hur du kan hitta till en plats. I appen har den funktionen kombinerats med GP:s restaurangtester. Resultatet är en guide där du kan se vilka krogar i närheten som fått besök av GP:s testpatruller och vilka betyg de fått. Här kan du själv ge ditt omdöme om den krog du besökt.

ANNONS

Det går också att se de senaste inslagen i GPTV, de senaste bildspelen och vad som är mest läst och mest kommenterat på gp.se. Vill du kommentera går det idag att göra via gp.se men det kommer att utvecklas även för mobil och app.

GP:s app kan sägas vara fjärde generationens mobiltjänster. Det har gått att läsa GP-nyheter i mobilen sedan slutet av 90-talet, då som sms-tjänster och senare som enstaka korta nyhetsrubriker. Dagens mobilsajt, mobil.gp.se, kom 2005 och har byggts ut flera gånger sedan dess. Den påverkas inte av appen utan fungerar precis som vanligt på de flesta mobiltelefoner.

GP:s Iphone-app är gratis att ladda hem. Du hittar den under kategorin nyheter i Appstore eller genom att söka på Göteborgs-Posten eller GP.

För att kunna ladda hem appen behöver du, precis som med andra appar till Iphone, ha ett Itunes-konto.

I GP:s app kan du rangordna innehållet. Tycker du att sport är viktigast kan just sport visas först när du öppnar appen.

Så gör du: Gå till sidan som heter Innehåll. När du trycker på Ändra (uppe till höger på denna sida) visas ränder vid varje rubrik. Tryck och dra ränderna upp eller ner till den plats du själv väljer. Tryck på Spara och ändringen är klar.

Här kan du som läsare hylla eller såga företeelser i just Göteborg. Du kan göra det med både bild och text och andra kan rösta: Tumme upp eller ner för din åsikt?

Så gör du: Ta en bild med telefonen på det du vill tycka till om, mms:a den till 72010.

Skriv Gilla eller Ogilla i meddelandefältet, skriv också varför du gillar eller ogillar det du har tagit bild på. Tryck på Skicka.

Alla bilder granskas av GP innan publicering, därför kan det ta ett tag innan de dyker upp i appen.

Här finns de restauranger som GP:s testpatruller recenserat. Du kan söka efter vilka krogar som finns i närheten och tycka till om andra.

Så gör du: Gå till Innehåll, välj Krog. Här finns recensioner för restauranger i kategorierna Lyx och Budget.

Under Nära dig finns nålar för restaurangerna i din närhet - gröna nålar för krogar som recenserats av GP, röda för läsarnas egna tips. Använd reglaget överst för att ställa in inom vilket avstånd du vill hitta till en krog.

ANNONS