Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En man slog sönder en av glasrutorna på chokladhjulet, sedan hotade han en ordningsvakt som uppmärksammade händelsen. Arkivbild: Lina Salomonsson

Gick till attack mot chokladhjulet - greps av polis

När Liseberg stängde vände en av gästerna in mot parken. Där gick han till attack mot ett lyckohjul och uppträdde så hotfullt mot parkens vakter att polis fick kallas till platsen. - Mannen hotade en ordningsvakt och gjorde sig skyldig till skadegörelse, så han fick åka med till stationen, säger Christer Fuxborg, presstalesman hos polisen.

Strax efter klockan 23.00 på torsdagskvällen kallades polis till Liseberg efter att en man gjort sig skyldig till skadegörelse inne i parken.
- När vi håller på att stänga parken så var det en man som istället för att gå mot utgången gick till ett av våra chokladhjul och slog handen mot glaset så att det sprack, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg. 

Händelsen bevittnades av en av parkens ordningsvakter, som gick fram emot mannen, som då blev så hotfull att Liseberg kände sig tvingad att kalla dit polis 

- Det är ett jätteallvarligt såklart och ett beteende som kan skrämma andra gäster så vi ser allvarligt på det inträffade, säger Julia Vasilis. 

Ordningsvakten kunde omhänderta mannen, som sedan kunde gripas av polis. Polisen rubricerar brottet som skadegörelse samt hot mot tjänsteman och har upprättat en utredning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.