Gick runt med vapenkopior – greps

Polis slog till mot en busshållplats i Ulricehamn efter larm om en misstänkt vapenman. På plats kan de gripa mannen, men samtliga vapen visar sig vara kopior – i plast.

ANNONS
|

Tidigt under måndagsmorgonen larmades polisen till en busshållplats i Ulricehamn. Inringarna uppgav att en man där hade flera vapen på sig.

De poliser som först anlände till platsen konstaterade att mannen bar "något vapenliknande" över axeln och tillkallade därför förstärkning i form av flera patruller.

Efter ett gripande som polisen beskriver som odramatiskt stod det klart att de tre vapen mannen hade på sig samtliga var plastkopior. Vilken typ av vapen de skulle likna finns ännu inga uppgifter om.

"I nuläget finns ingen förklaring till mannens agerande", skriver polisen på sin hemsida.

En förundersökning om olaga hot har inletts.

ANNONS

– Om man upplever att det står en person med vapen i en busskur, är det klart att man känner sig otrygg som medborgare, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS