Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gick du på aprilskämtet

Nej, det blir inget vindkraftverk bredvid Operan. Söndagens nyhet om att vindsnurror ska ersätta Göteborgshjulet var ett aprilskämt.

"Vindkraftverk ersätter hjulet" löd rubriken på söndagens GP-artikel, där läsarna också fick veta att elen skulle användas till att driva spårvagnarna. Dessutom skulle vanligt folk kunna köpa andelar i vindkraftverket och kanske också få ett årskort på Västtrafik som snabbhetspremie.

Här är några andra "nyheter" som tidningar försökte lura läsarna med på 1 april:

• Tatueringar gör p-piller verkningslösa. Upsala Nya Tidning "avslöjade" att ett ämne i färgen som används vid tatuering absorberar de aktiva substanserna i de vanligaste p-pillren och därmed gör pillren verkningslösa. En tatuerad tvåbarnsmamma i Örbyhus tycker att det är skandal och ska minsann kräva skadestånd av färgtillverkarna. Barnen vill hon dock behålla, liksom tatueringarna.

• Buggspioner jagar pensionärer. Under rubriken "Kan du bugga kan du jobba" berättade Arbetarbladet om Försäkringskassans nya uppdrag att leta reda på pensionärer som är pigga nog att återvända till arbetslivet. Det är ju som bekant inte åldern som är avgörande längre.

Ett hundratal kontrollanter, kallade buggspioner, besöker därför PRO-danser och smygfilmar de allra piggaste gamlingarna med mobiler.

• Kortare semester. Fem veckors semester kapas till tre när regeringen i stället inför sju nya helgdagar, berättade Nerikes Allehanda. I samma veva försvinner också rätten till fyra veckors sammanhängande ledighet.

• Borås byter namn. Borås Tidning kunde berätta att kommunen ska byta namn till boras.com, som ett steg på vägen in "i den virtuella världen" enligt kommunstyrelsens ordförande. Vägskyltar vid stadens infarter är redan utbytta, uppger tidningen.

• Gräsfara. Konstgräset på Norrporten Arena i Sundsvall klarade inte den allsvenska fotbollspremiären när Gif Sundsvall tog emot Kalmar FF, rapporterade Sundsvalls Tidning. Fogarna i mattan lossnade och sticker upp så mycket att det innebär en skaderisk för spelarna och därför förbjuds nu allsvenskt spel på arenan.

• Skytrain. I stället för spårvagn ska Lund få ett skytrain med nio meter långa gondoler som susar fram i luften och når himmelska höjder i en ring runt Domkyrkan. Detta enligt Sydsvenska Dagbladet.

• Saxofonist till Springsteen. Bandet The Refreshments fans riskerade att sätta morgonkaffet i halsen när de läste i Gefle Dagblad att saxofonisten Micke Finell lämnar bandet för att ersätta Clarence Clemons i Bruce Springsteens E Street Band.

– Än återstår det ett antal spelningar innan det blir avskedsfest. Det är ju bara 1 april än, säger Micke Finell till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.