Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ge din röst om trängselskatten!

Trängselskatt - snart blir det folkomröstning. GP ordnar direktsänd PratBar på Park Lane 3 juni. Sarah Britz är programledare.

Sarah, vad är PratBar för något?

– PratBar är GP:s bidrag till den lokala debatten i realtid. Vi finns på en plats dit intresserade göteborgare kan komma och vi sänder även direkt på gp.se för den som inte kan komma. Vi tar upp aktuella ämnen med avstamp i det som berör våra läsare mest, just nu. PratBar är en debatt, dit läsarna också kan ställa sina egna frågor, på plats eller i förväg genom GP:s chatt.

Vilka gäster kommer?

– Den här gången kommer Johan Nyhus (S), Jonas Ransgård (M) Theo Papaioannou (Vägvalet), Gun Fernqvist från Motormännens riksförbund, Johanna Stål chefredaktör på Camino, Ulrika Carlsson marknadsdirektör för Nordstan och Stefan Gustavsson näringspolitisk chef för Västsvenska handelskammaren.

Varför handlar debatten just om trängselskatt?

– Det är få ämnen som engagerar göteborgarna, och västsvenskarna också, som trängselskatt. Nu står vi inför en kommande folkomröstning och det finns många framtidsfrågor att diskutera och debattera. Därtill finns ett sug på svaret om vad som händer efter folkomrösningen.

Vad hoppas du ska hända under debatten?

– Jag hoppas på en intensiv, rolig och lärorik debatt. Att panelen vågar släppa lös och att det kommer många människor till Park Lane som vågar ställa alla de frågor man funderar över.

Det är andra gången GP ordnar PratBar, blir det fler gånger?

– Visst blir det fler PratBarer! Det finns massor att prata om i Göteborg. PratBar är ett fantastiskt sätt att nå ut till läsarna direkt och skapa kontakt mellan göteborgarna och de som bestämmer. Vilka ämnen? Ja, det är bara att komma med förslag!

Kom i tid till direktsändningen av PratBar på Park Lane kl 18.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.