Kvinnan som jobbade i butiken lämnade ut totalt 11 paket till medgärningsmännen.
Kvinnan som jobbade i butiken lämnade ut totalt 11 paket till medgärningsmännen. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gav ut paket för 100 000 kronor – till medgärningsmän

En kvinna i 18-årsåldern döms för att ha lämnat ut flera paket med mobiltelefoner från butiken hon jobbade i. Brottet upptäcktes när chefen tittade igenom övervakningskamerorna, men kvinnan själv hävdar att hon blivit hotad.
– De sa att vi kommer att komma in och hämta saker. Du kommer få ett pass. Om du inte gör detta så vet vi vem din bror är och vi vet vem din mamma är, säger kvinnan i förhör.

ANNONS

Elva paket med helt nya mobiltelefoner ska ha lämnats ut till fel mottagare från en butik i nordöstra Göteborg. Den 18-åriga kvinnan som jobbade i butiken låtsades scanna paketen och lämnade sedan ut dem till medgärningsmännen. Upprinnelsen till brottet ska ha varit att hon blev kontaktad av ett par personer som ropat efter henne då hon en kväll var på väg hem från jobbet.

– Jag fortsatte gå, några frågade om det var jag som jobbade på Ica. De ställde sig runt. En tog på sig handskar. Alla är maskerade. Jag var rädd, säger kvinnan i förhör.

LÄS MER:Ali Khan – familjen som anses styra i den undre världen

Upptäcktes genom övervakningskameror

Personerna ska sedan ha hotat kvinnan.

ANNONS

– De sa att vi kommer att komma in och hämta saker. Du kommer få ett pass. Om du inte gör detta så vet vi vem din bror är och vi vet vem din mamma är. Vi vet var du bor. Vi kommer att höra av oss, berättar hon i förhör.

LÄS MER:Hindrade hund från att kissa – fick ansiktet sönderskuret

Brottet upptäcktes först när den riktiga mottagaren kom för att hämta ut ett paket. Paketet var då försvunnet och chefen kontrollerade övervakningskamerorna. På filmen syns hur den anställda kvinnan lämnar ut paketet tidigare utan att registrera det.

Det visade sig då att samma sak skett flera gånger tidigare. Kvinnan hade lämnat ut paket på liknande sätt till totalt fyra olika personer. Hon döms nu för trolöshet mot huvudman till villkorlig dom och dagsböter.

Inga av paketen eller mobiltelefonerna har hittats. Sammanlagt uppgår värdet på mobiltelefonerna till cirka 100 000 kronor.

"De hade mask på sig och de tvingade in mig"

Utöver kvinnan som jobbade i butiken döms ytterligare fyra ungdomar för att ha hämtat ut paketen utan att ha rätt till dem. Två unga män döms för trolöshet mot huvudman och två kvinnor döms för olovligt förfogande.

LÄS MER:Fastnade i tullen – hade kokain för 1,6 miljoner fasttejpat mot skrevet

Båda männen uppger att även de blivit hotade av några okända personer, dock vid olika tillfällen.

– Det var tre stycken och de hade mask på sig och de tvingade in mig. De visade var jag bor, säger en av männen.

ANNONS

Tingsrätten beskriver mannens berättelse som efterhandskonstruktioner och osannolik. Han döms till 20 timmars ungdomstjänst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS