Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Gasutsläpp vid Sävenäs orsakade stor utryckning

Räddningstjänsten i Storgöteborg skickade elva fordon till rangerbangården i Sävenäs, där en tankvagn hade börjat läcka koldioxid på måndagskvällen.

Larmet om utsläppet kom vid kvart över nio på måndagskvällen. Räddningstjänsten skickade en stor styrka till rangerbangården i Sävenäs, där en tankvagn läckte gas.

– Det är rutin att skicka många enheter vid sådana här uppdrag. Vi börjar precis komma fram med våra styrkor och de har börjat undersöka omfattningen på utsläppet, säger Lars Larsson, LC-ledare vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid 21.25 på kvällen.

Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att tankvagnen hade en defekt ventil som läckte koldioxid, en gas som man bland annat har i brandsläckare.

– Det är en djupkyld gas och ett förhållandevis tacksamt ämne för oss att hantera, säger Lars Larsson.

Högt tryck och låter mycket

Polisen behövde inte rycka ut till rangerbangården.

– Det är inte vår grej och vi är inte kallade dit just nu. Räddningstjänsten hör av sig till oss om de skulle behöva hjälp, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Framåt halv tolv på kvällen hade flertalet av räddningstjänstens enheter lämnat platsen. Läckaget bedöms inte utgöra någon fara för allmänheten.

– Någon bil är kvar och inväntar tekniker som ska undersöka ventilen. Det låter ganska mycket, det är högt tryck, så man vill få stopp på pyset. Men det är egentligen ingen fara för vare sig människor eller miljö, säger Lars Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.