Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gasolflaskor återkallas - risk för explosion

Gasolflaskor som säljs hos flera stora butiker och bensinstationer i Sverige, bland annat Bauhaus och Circle K, har återkallats i Sverige och Danmark på grund av läckage och explosionsrisk. Tillverkaren har sitt svenska huvudsäte i Stenungsund. "GASOLFLASKOR ÅTERKALLAS - Läckage kan medföra explosionsrisk", skriver Primagaz i ett pressmeddelande.

Det är flaskor av modell PK6, PA6 and PA11 utrustade med ventiler med serienummer från 27011401 till 27011422 som återkallas pga ett misstänkt fabrikationsfel hos tillverkaren av ventilen. 

Företaget larmar nu om att det finns risk för läckage samt explosion och vädjar nu om att kunder vid upptäckt av en flaska med ovanstående ventilnummer ska ta med den till sitt inköpsställe för att få den ersatt med en ny.

""VIKTIGT! Vid gasollukt vädra alltid som första åtgärd!"

"Det som har hänt är att vi har ett möjligt produktionsfel med en ventil på tre modeller av gasolflaskor. Vår utredning visar att ett begränsat antal gasolflaskor har en ventil med ett fabrikationsfel som kan orsaka läckage. Vi återkallar därför dessa gasolflaskor." skriver företaget och anger att gasolen är "mycket brandfarlig".

Felet på gasolflaskorna rör produkter köpta efter 28:e april 2014 och alla kunder ombeds kontrollera flaskorna.

GP har sökt Primagaz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.