Gamla styrelsen polisanmäld

ANNONS
|

Styrelseordförande Lars-Åke Johansson och Anne Holmdahl, verksamhetschef sedan lång tid, kom 26 mars överens om villkoren för att hon skulle lämna sin anställning. Det var dagen innan Brottsofferjouren (Boj) i Göteborgs årsmöte skulle hållas, en bråkig historia där styrelsen inte fick ansvarsfrihet och avgick.

- Anne har länge velat dra sig tillbaka och var angelägen om att få en lösning till stånd före årsmötet. Vi kunde enas om en lösning som styrelsen ansåg vara rimlig, att hon skulle få ett avgångsvederlag för nio månader, säger Lars-Åke Johansson.

Anne Holmdahls anställning upphörde samma dag som avtalet undertecknades. Enligt Lars-Åke Johansson gjorde han också samma dag en överföring av knappt 200 000 kronor, på öret den summa som fanns på föreningens företagskonto.

ANNONS

Boj i Göteborgs nya styrelse har, efter att de fått kännedom om avtalet och rådgjort med stadsjuristen vid Göteborgs Stad, polisanmält den gamla styrelsen. Enligt Brottsofferjourens nya styrelse finns inget tidigare avtal som stöder uppgörelsen med förra chefen.

Sociala resursnämnden i Göteborg beslutade nyligen att stoppa bidragen till Boj i Göteborg. En viktig orsak var det som inträffade under årsmötet. Partille kommun som har ett avtal med Göteborg håller tills vidare inne sitt bidrag för andra halvåret 2012 till Boj. Dessutom hotar Brottsofferjourens riksförbund att utesluta den lokala föreningen i Göteborg.

ANNONS