Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kit Harington i publikhavet under Way out West. Bild: Soraya Bay
Kit Harington i publikhavet under Way out West. Bild: Soraya Bay

Game of Thrones-stjärna på Way out west

King in the north, bastard och Aegon Targaryen är några av benämningarna som karaktären Jon Snow går under i TV-serien Game of Thrones.
Men i helgen har skådespelaren Kit Harington, som spelar Jon Snow, valt att besöka Way out west i Göteborg i stället för slåss mot en armé av döda i det fiktiva landet Westeros.

Way out west kryllar som vanligt av celebriteter. En av de mer oväntade stjärnorna som synts till på festivalen är ingen mindre än Game of Thrones-stjärnan Kit Harington som spelar huvudkaraktären Jon Snow.

I Game of Thrones är karaktären Jon Snow främst känd för sin heder och buttra uppsyn men under gårdagen sågs skådespelaren Kit Harington njuta i publikhavet under M.I.A:s konsert.

Festivalbesökaren Soraya Bay kände igen stjärnan trots att han dolde det svarta svallande håret under en basker och bar civila kläder istället för rustning.

– Jag såg honom ute i publikhavet bland folket men ingen verkade känna igen honom. Han är väldigt liten i verkligheten. Han hade en liten basker på sig och såg inte så märkvärdig ut, utan mer som en medelålders man. Men det kanske var för att inte bli igenkänd, säger hon.

Hon förevigade ögonblicket genom att ta en bild på sig själv där Kit Harington skymtar till i bakgrunden.

– När jag tog bilden visste jag att han befann sig i bakgrunden medan jag valde att stå i förgrunden. Men jag ville inte gå fram och störa honom. Han är ju här för att ha kul. Om jag vore så känd skulle jag inte uppskatta om fans kom fram hela tiden och avbröt mitt i en konsert, säger Soraya Bay.

En ensamvarg

Jon Snows karaktär syns ofta med sin jättevarg Ghost i TV-serien – men Kit Harington ska mer ha sett ut som en ensamvarg när han vandrade omkring på området

– Jag fattar inte att han är i Göteborg, av alla ställen. Han vandrade runt ensam verkade det som. Helt själv. Fast nu! Nu ser jag att han sitter några meter bort här i VIP-området med Alicia Vikander och Alexander Skarsgård, säger Soraya Bay.

Soraya Bay är själv ett större fan av bokserien, A song of ice and fire, som serien bygger på men bilden med kungen i norr har varit en av höjdpunkterna under festivalen, men inte den främsta.

– Jag har läst alla böckerna innan serien kom ut. Om jag ska vara ärlig är jag inget fan av serien, men Jon Snow är ju go liksom. Men i förrgår träffade jag Artic Monkeys, så det toppar detta trots allt, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.