Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgspolitiker klädde ut sig till Peter Madsen

Den moderata politikern Pontus Båth klädde under lördagskvällen ut sig till den mordmisstänkte Peter Madsen på en Halloweenfest. Händelsen döms ut som "osmaklig" av Göteborgsmoderaternas ordförande, Maria Rydén.

Det var på lördagskvällen som Pontus Båth, ordförande för Moderaterna i Torslanda, skulle gå på Halloweenfest. Under kvällen valde han att klä ut sig till den mordmisstänkte Peter Madsen, och hade bland annat sminkat ansiktet med vad som såg ut som blod. Det berättade GT på söndagen.

Pontus Båth lade under lördagskvällen ut en film på sitt öppna Instagramkonto. I filmen bär han en namnskylt med namnet "Peter Madsen", personen som misstänks ha mördat och styckat journalisten Kim Wall.

Ber om ursäkt

På söndagen togs filmen bort från Instagram och Pontus Båth kommenterar händelsen i ett mejl till GP, där han skriver:

"Igår gick jag på en privat halloweenfest där temat var att klä ut sig till den mest skräckinjagande personen du kunde tänka dig. Jag har insett att min utklädnad sårat människor, vilket självklart inte varit min mening. Förstår i efterhand att detta var omdömeslöst och olämpligt och det är jag väldigt ledsen över".

"Det ser ju vansinnigt ut"

Maria Rydén, ordförande för Göteborgsmoderaterna, säger till GP på söndagen att hon anser att Pontus Båths agerande är barnsligt och osmakligt.

– Det ser ju vansinnigt ut. Jag tycker inte om det. Man får gärna gå på Halloweenfest, men då tycker jag att man kan klä ut sig till något mer smakligt. Peter Madsen är ju dessutom en person som inte är dömd än, säger hon.

"Ska vara goda förebilder"

Maria Rydén säger att hon under söndagen varit i kontakt med Pontus Båth, som uttryckt ånger över sitt agerande.

– Han är inte mer än människa, men det här visar en brist på omdöme, och det är inte klädsamt. Det här är något som mest skadar honom själv, och jag hoppas att det inte skadar förtroendet för partiet. Vi som är politiker ska vara goda förebilder, säger hon.

Har tidigare polisanmälts

Pontus Båth har tidigare polisanmälts, misstänkt för bedrägeri mot två domstolar i Göteborg, då han ansågs ha kryddat underlaget för sin ersättning för förlorad arbetsinkomst under tiden som han har jobbat som nämndeman. Förundersökningen lades dock ned.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.