Göteborgspolisens pianospelande berör på Instagram

Göteborgspolisen Mikael fick feeling på jobbet under tisdagskvällen. När han besökte Landvetter kulturhus, slog han sig ner vid flygeln i entrén och spelade ett vackert musikstycke. Klippet lades ut på polisens Instagram, sen flödade kärleken till honom för hans infall.
– Jag satte jag mig vid flygeln och spelade en truddelutt, berättar Mikael.

ANNONS
|

På tisdagskvällen var polisen Mikael med en kollega i Landvetter på en trygghetsskapande runda. De körde runt i området och pratade med folk. En av platserna de valde att besöka var Landvetter kulturhus. De gick runt i kulturhuset och pratade med de som var där. När de skulle lämna stället upptäckte Mikael flygeln som stod i entrén.

– Vi var på väg därifrån och de skulle strax stänga, då satte jag mig vid flygeln och spelade en truddelutt, berättar Mikael.

LÄS MER:Dansande polisen på Wow gör succé

Han var så inne i sitt spelande att det var inte förrän han var klar han märkte att folk hade kommit för att lyssna på hans spelande.

ANNONS

– Var kul att få glädja folk.

"Så fint, jag fick gåshud"

Hans spelande filmades av hans kollega och musikklippet lades ut på Polisen i Göteborg syds Instagram igår kväll. Klippet har blivit populärt och har flera tusen sidvisningar.

Och det dröjde inte länge innan kärleken började flöda in. "Magiskt", "Så fint, jag fick gåshud" och "Underbart" är några av kommentarerna, förutom alla likes och hjärtan som skickats till dem. Och en del vill veta vilken melodi den okända polisen spelade.

Mikael berättar att han spelade en melodisk variant av "Dj Mangoos" låt "Eurodancer".

LÄS MER:Polisens udda utryckning: fångade in förrymd boaorm

Som man nog märker i klippet är han en van pianospelare.

– Jag spelade en hel del när jag var yngre. Men inte så mycket längre. Fast när jag ser ett piano kliar det i fingrarna.

Hur känns det att du fått så mycket kärlek på Instagram?

– Det är ju skoj att folk uppskattar och blir glada. Blir kanske en god kontrast till det jobbet vi har.

Blir det fler pianokonserter?

– Ha ha, det vet man aldrig, finns det ett piano så. Men är ju inte vår primära uppgift, säger Mikael.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS