Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgspar köpte ung flicka till sonen

I över ett år hölls den nu femtonåriga flickan fången och våldtogs hos en familj i Göteborg. Flickan ska ha köpts av en pappa, som ville att hans 25-åriga handikappade son skulle ha en flickvän.

- I de flesta fall begås brott för att man vill tjäna pengar, av svartsjuka, eller ilska. Men här handlar det, som jag uppfattar det, om föräldrakärlek som har gått överstyr. Man har velat göra gott för sin son, men det har slutat i att flickan har utsatts för mycket allvarliga brott, säger åklagaren Thomas Ahlstrand.

I dag åtalades pappa, mamma och sonen vid Göteborgs tingsrätt. Enligt åtalet ska pappan ha åkt till Serbien förra hösten och betalt en man för att få ta med sig dennes då 14-åriga dotter till Sverige.

Anledningen ska ha varit att pappan ville att hans 25-årige handikappade son skulle ha en flickvän eller fru.

Väl i Sverige flyttade flickan in i familjens lägenhet i Göteborg, där hon sedan hölls under uppsikt av de båda föräldrarna. Hon ska ha tvingats att ha sex med den 25-åriga sonen vid ett stort antal tillfällen. Enligt åtalet ska flickan ha blivit gravid två gånger under tiden i Sverige.

Flickan var fjorton år när hon kom till Sverige i oktober förra året. Hon hölls i lägenheten utan vetskap från några myndigheter och ska bland annat ha besökt barnavårdcentralen under falskt namn under sin första graviditet.

De tre familjemedlemmarna anhölls och häktades i början av november i år. I dag åtalades föräldrarna för människohandel. Mamman misstänks även för misshandel, olaga hot och våldtäkt, alternativt medhjälpt till våldtäkt.

Sonen är svårt psykiskt funktionshindrad och ska inte ha varit delaktig i att flickan hämtades till Sverige. Han åtalas för våldtäkt och våldtäkt mot barn.

Enligt åklagaren nekar alla tre till brott. Om de döms riskerar samtliga fleråriga fängelsestraff.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.