Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgskock bäst i Sverige

På måndagen korades Anton Husa till årets unga kock. Nu får han representera Sverige när världsfinalen ska avgöras i Manchester.

Sex kockar under 27 år tävlade på måndagen på Stockholms Hotell- och Restaurangskola om vem som skulle utses till årets unga kock 2016 av det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs.

Anton Husa som arbetar på SOMM Restaurant & Wine Bar i Göteborg blev korad till både juryns och publikens favorit.

– Det är väldigt roligt så klart. Jag har tränat länge så det är skönt att det gick vägen efter allt slit, säger han till GP.

Anton Husa är från början från Nyköping men har bott i Göteborg i två år. I september får han möta ett 20-tal kockar från hela världen när tävlingens final ska avgöras i Manchester.

– Det är så klart jätteroligt och en chans att skapa kontakter, säger han.

Vad har du mer för mål med kockkarriären?

– Årets kock lockar alltid. Jag ska söka tills jag kommer med där.

Göteborg tog också hem andraplatsen i tävlingen genom Henric Herbertsson som jobbar på Fiskekrogen.

Anton Husas vinsträtter:

  • Confiterad gös med gulbetscrudité, räkor, dillmajonnäs, rom, brynt smör och örter
  • Helstekt tupp med jordärtskockspuré, körvel, råhyvlad broccoli, smörad kycklingfond, bakade morötter och friterad svartrot
  • Apelsinmousse med hasselnötskaka, chokladkräm, apelsininkokta björnbär och apelsinis

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.