Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lotta Säfström blev 61 år gammal. Bild: Lisa Thanner
Lotta Säfström blev 61 år gammal. Bild: Lisa Thanner

Göteborgs stadsmissions vd Lotta Säfström är död

Lotta Säfström, vd på Göteborgs stadsmission, har hastigt gått bort. Det meddelar organisationen på sin hemsida. Hon blev 61 år gammal.
”Det är en stor och oväntad förlust som påverkar oss i Göteborgs Stadsmission, både som organisation och som kollegor”, skriver de på sin hemsida.

Det var den 24 oktober som Göteborgs stadsmissions vd, Lotta Säfström, avled. Hon tillträdde sin tjänst som vd i organisationen 2010.

”Vi har idag nåtts av det tragiska beskedet att vår direktor och VD Lotta Säfström hastigt gått bort den 24 oktober”, skriver organisationen på sin hemsida.

Lotta Säfström hade också ett uppdrag som talesperson för fattigdomsfrågor inom Sveriges Stadsmissioner.

Nu sörjs hon av sina kollegor, skriver organisationen på sin hemsida:

”Lotta hade ett stort engagemang och stort hjärta för personer i utsatthet, vilket präglade hela hennes liv, både yrkesmässigt och privat”.

”Det ger ett tomrum”

För Eva Eriksson, styrelseordförande för stadsmissionen i Göteborg, kom beskedet som en chock.

– Hon var helt i full fart veckan innan. Det ger ett tomrum, man vet inte hur man ska hantera det. Man kan finna tröst i det faktum att hon var en fantastisk människa och att hon gjort det hon gjort för stadsmissionen i Göteborg.

Organisationen försöker nu blicka framåt och följa Lotta Säfströms anda i det fortsatta arbetet.

– Vi står som en stark organisation i dag tack vare Lotta. Det var en enastående kvinna som gjorde ett starkt intryck. Hon var väldigt kraftfull och hade otroligt djupt engagemang i frågorna om att stå upp för människor som behöver samhällets stöd allra mest.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.