Göteborgs stad avråder från att bada på flera badplatser

Flera badplatser inom Göteborgs kommun har höga bakteriehalter och på fredagen gick kommunen ut med en avrådan. Här är badplatserna du ska avstå ifrån.

ANNONS
|

Redan i tisdags varnade Göteborgs stad för föroreningar i vattnet vid kommunens badplatser. På fredagen kan kommunen delge att det är hög bakteriehalt vid flera badplatser.

Just nu avråder kommunen från att bada på tre badplatser och det gäller tills proverna visar att vattnet är tjänligt.

”Provtagning visar på otjänligt badvatten”, skriver Göteborgs stad på sin hemsida.

Här är badplatserna du ska avstå att bada vid från och med 29 juli:

• Askimsbadet

• Hovåsbadet

• Hovås kallbadhus

Orsaken: Rejäla mängden regn

Tidigare i veckan gick Göteborgs stad ut med en varning till allmänheten om att vattnet vid samtliga badplatser kunde vara förorenade, då den rejäla regnmängden den senaste tiden kan ha orsakat föroreningar.

Vattenprovtagningen satte i gång med detsamma.

– Vi har gjort prover på alla platser och det är tre som visar höga bakteriehalter, säger Peter Elheim, enhetschef vid park- och natur i Göteborgs stad på fredagen.

ANNONS

Proverna är en ögonblicksbild, men han berättar att de kommer fortsätta ta prover. Kommunen har även satt upp skyltar om vad som gäller och uppdaterar med information kontinuerligt på sin hemsida.

– Det är tråkigt en varm dag som denna, men förhoppningsvis har vi nya provsvar nästa vecka som visar att vattnet är tjänligt igen, säger Elheim.

LÄS MER:Här finns Göteborgs sämsta badvatten

LÄS MER:Kokboksförfattarna tipsar: Tre billiga recept till picknicken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS