Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Christofer Ahlqvist är Göteborgs-Postens chefredaktör. Bild: Robin Aron
Christofer Ahlqvist är Göteborgs-Postens chefredaktör. Bild: Robin Aron

Göteborgs-Posten startar redaktion i Stockholm

Tre år och över 30 nyanställningar – nu tar Göteborgs-Posten nästa steg och skapar en Stockholmsredaktion.
– Det känns jättekul, nu ska göteborgarna få den Stockholmsbevakning de förtjänar, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Det har under de senaste tre åren hänt mycket innanför väggarna på GP:s redaktion. Nyanställningar, en tydlig satsning på det redaktionella innehållet och ett ökat antal prenumeranter gör att GP nu kan ta nästa steg. Detta sker bland annat genom en utökad redaktion – i Stockholm.

– Göteborg är Sveriges andra största stad och regionen är en av de som vuxit mest i landet men det här märks sällan i riksmedias nyhetsbevakning, med den här satsningen säkerställer vi att göteborgarna får den bevakning av västsvenska perspektiv som de förtjänar, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Det handlar inledningsvis om tre tjänster som kommer att vara stationerade mitt i huvudstaden. Tre reportrar ska alltså anställas: en med fokus på nyheter, en på ekonomi och en på politik.

Här kan du söka de nya tjänsterna

En större satsning

– Många göteborgare har GP som sin primära nyhetskälla och därför ska vi nu bli ännu bättre på att bevaka riksfrågor i allmänhet och riksfrågor med bäring för västsvenskar i synnerhet. Många beslut inom politiken och näringslivet fattas i Stockholm och vi ska vara nära dessa och berätta vad konsekvenserna blir för våra läsare på västkusten, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Stockholmsredaktionen är en del av en större satsning som totalt innebär nyanställningar på fem personer, men de två ytterligare kommer att ha sin bas i Göteborg tillsammans med de övriga över 100 redaktionella medarbetarna som redan finns på GP. Det handlar om en nyhetsredaktör och en ekonomiredaktör.

Det är de gångna årens framgångar som gör att GP kan göra denna utökade satsning, vilket bland annat visade sig i förra veckans Orvestomätning där GP som enda storstadstidning fortsatte att öka i räckvidd.

LÄS MER: Ny succé för GP – ökar som enda morgontidning

GP:s inriktning på kvalitetsjournalistik har den senaste tiden uppmärksammats på många håll. I september vann Michael Verdicchio för andra året i rad prestigefyllda Guldspaden, i år för sin granskning av militanta djurrättsaktivister. Nyligen köpte SVT GP:s coronadokumentär ”Hundra dagar” och vår hyllade podcastserie ”Systrar” är nominerad till Radioakademins pris Guldörat i kategorin ”Årets avslöjande”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.