Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blivande kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson S, presenterade nya kommunalråd, Tord Karlsson och Jonas Attenius.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborgs nya kommunalråd klara

Två män i femtioårsåldern från Hisingen. Det är Göteborgs två nyaste kommunalråd.

- Jag behöver den här kapaciteten, säger socialdemokraternas nya gruppledare Ann-Sofie Hermansson om valet av Tord Karlsson och Jonas Attenius.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De två presenterades på tisdagsförmiddagen på en pressträff på Socialdemokraternas högkvarter på Järntorget.

Tord Karlsson är 51 år, i dag ordförande i SDN Norra Hisingen och har en lång bakgrund i partiet. Han får personal, SDN-samordning, konsument och intraservice på sitt bord.

Jonas Attenius är 47 år, i dag stadssekreterare och kom in via sitt fackliga arbete i Byggnads. På sitt bord får han arbetsmarknad, upphandling och vuxenutbildning.

Att två män ersätter två män, de avgående kommunalråden Dario Espiga och Conny Johansson, tycker Ann-Sofie Hermansson är helt rimligt, men hon tillstår att de blir väldigt vitt och svenskt runt henne.

- Till sist handlar det ändå om vilka egenskaper man behöver. Tord har en lång erfarenhet, har gjort allt och är väl insatt i SDN-frågorna. Jonas är engagerad och driven och har mycket erfarenhet av arbetsmarknaden från sitt fackliga arbete.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.