Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blivande kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson S, presenterade nya kommunalråd, Tord Karlsson och Jonas Attenius.

Göteborgs nya kommunalråd klara

Två män i femtioårsåldern från Hisingen. Det är Göteborgs två nyaste kommunalråd.

- Jag behöver den här kapaciteten, säger socialdemokraternas nya gruppledare Ann-Sofie Hermansson om valet av Tord Karlsson och Jonas Attenius.

De två presenterades på tisdagsförmiddagen på en pressträff på Socialdemokraternas högkvarter på Järntorget.

Tord Karlsson är 51 år, i dag ordförande i SDN Norra Hisingen och har en lång bakgrund i partiet. Han får personal, SDN-samordning, konsument och intraservice på sitt bord.

Jonas Attenius är 47 år, i dag stadssekreterare och kom in via sitt fackliga arbete i Byggnads. På sitt bord får han arbetsmarknad, upphandling och vuxenutbildning.

Att två män ersätter två män, de avgående kommunalråden Dario Espiga och Conny Johansson, tycker Ann-Sofie Hermansson är helt rimligt, men hon tillstår att de blir väldigt vitt och svenskt runt henne.

- Till sist handlar det ändå om vilka egenskaper man behöver. Tord har en lång erfarenhet, har gjort allt och är väl insatt i SDN-frågorna. Jonas är engagerad och driven och har mycket erfarenhet av arbetsmarknaden från sitt fackliga arbete.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.