Visst är det läckert att kunna kicka boll mitt i stan, tycker Emil Gryth och Johan Berggren.
Visst är det läckert att kunna kicka boll mitt i stan, tycker Emil Gryth och Johan Berggren.

Göteborgarna splittrade om Heden

ANNONS
|

- En svår fråga, säger Nima Fathers som sedan några år bor vid Sten Sturegatan. Å ena sidan är bostadsmarknaden i Göteborg en katastrof, min fru och jag letar större lägenhet och det är verkligen inte lätt att hitta någon.

- Det behövs massor med nya bostäder men det kanske inte är på Heden som bostäderna skall byggas. Det är ju väldigt trevligt med den öppna ytan mitt i stan och det kanske inte blir så trevligt med stora bostadshus här.

Agnes Marklinder, ett och ett halvt år, håller på att utforska lekplatsen i sydvästra delen av Heden.

Trähästarna på fjäderben intresserar allra mest.

ANNONS

Mamma Klara som varit i Göteborg på jobbintervju tycker det är imponerande att det fortfarande finns så stora öppna ytor i centrala Göteborg.

- Det är jättemysigt, säger hon. Tänk att det finns en ny, stor lekplats mitt i stan. Det vore verkligen synd om lekplats och fortbollsplaner skulle försvinna.

- Heden är väl värt att bevara.

Författaren Viveca Lärn tycker att Heden måste utvecklas.

- Heden är ju väldigt fult och det behövs verkligen ett ansiktslyft, säger hon. Området måste bli lummigare och mer som en park.

- Men vi får inte slå undan benen för fotbollen och de stora cuperna. Gärna några nya vackra byggnader, men i så fall på bekostnad av p-platser och barackerna som står där i dag. I övrigt måste Heden få vara den oas för alla göteborgare som den är i dag. Fast bättre.

Emil Gryth och Johan Berggren spelar fotboll på en av konstgräsplanerna på Heden i vårsolen

- Visst är det läckert att kunna kicka boll mitt i stan, säger de som flyttat från Karlshamn till Göteborg för halvannat år sedan.

- Men kanske skulle det finnas plats för nya bostäder också. Det är ju en jättestor yta.

Emil och Johan läser på Handelshögskolan och jobbar extra på kvällstid.

ANNONS

- Tänk vad perfekt att kunna njuta av vårvädret och kicka lite boll mitt i stan, När det är korpfotboll är ju varenda fotbollsplan på Heden upptagen och tänk på Gothia Cup och Partille Cup, då är tusentals spelare och åskådare här.

Emil och Johan hoppas det går att bevara de öppna ytorna för bilsporter och lekplatser men att de stora parkeringsplatserna kan ersättas av bostadshus.

Kerstin Lundgren, tandläkare som bor i Örgryte, vill dock behålla Heden intakt.

- Rör ingenting, säger hon. Heden är perfekt som det är. Det är kul med alla aktiviteter mitt i Göteborg.

ANNONS