Göteborgarna pantar dåligt

ANNONS
|

I snitt pantade vi 146 burkar och flaskor per person under 2010. Det är en ökning från 144 året innan. Göteborgarna gick dock emot statistiken för hela landet och pantade mindre än året innan och mindre än genomsnittet. Här pantade vi 134 burkar och flaskor per person, en minskning från 138 året innan. Mindre städer är i allmänhet bättre på att panta än de större.

– Ungefär så här har det sett ut de senaste åren och det finns flera orsaker till det. Bland annat bor det fler unga människor i större städer och vi vet att de unga ofta är sämre pantare, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

ANNONS

Strömstad toppar pantlistan med 1398 burkar och flaskor per person. Men Returpack själva menar att detta inte beror på att Strömstadsborna är sådana fantastiska pantare utan att det kan förklaras av den höga andelen turister och av gränshandeln.

Att svenskarna blir bättre på att panta tror Returpack beror på att pantbeloppet höjts samt att man satsat på pantbehållare utomhus i flera kommuner i landet.

ANNONS