Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Göteborgaren Mattias: "De har ingen respekt för vanliga människor"

Först spärrades området kring hans hem av under NMR-demonstrationen – nu är området Mattias Ternehälls vardag återigen begränsad till följd av EU-toppmötet. – Göteborg är en av de sämsta platserna de kunde lagt det här på, det visades 2001. Att göra det här igen är som att uppvigla det som hände för 16 år sedan. Det här är oansvarigt, säger han.

Mattias Ternehäll är en av de göteborgarna som troligtvis påverkas som mest av fredagens EU-toppmöte.

– Vi bor i Örgryte och det var inte längesedan man stängde av här på grund av NMR-demonstrationen. Nu stänger de av igen.

Han berättar att han på fredagsmorgonen inte kunde köra sin dotter den vanliga vägen till förskolan, på grund av polisens avspärrningar vid Korsvägen. I stället tog de en omväg och fick köra bakvägen.

–  Vår dotter kunde inte gå mellan Liseberg och Universeum i går och vi kunde inte köra till vårt hem. Det här skapar rädsla bland människor. Jag tycker att människor ska kunna leva sina vanliga liv, säger Mattias Ternehäll.

LÄS MER: Löfven hoppas göteborgarna känner stolthet

"Förstörde staden 2001"

Han menar att man efter kravallerna 2001 borde ha kunnat lista ut att ett nytt EU-toppmöte skulle påverka staden oerhört mycket. 

– De förstörde staden 2001 och nu väljer de ändå att lägga det här igen, det är helt orimligt. Vi göteborgare är verkligen inte stolta över att mötet förläggs här. Man vill ha politiker som kan relatera till människors vardag, hjälpa till och underlätta. Men nu gör man tvärtom och stänger i stället av människors vardag, det är helt orimligt, säger han och fortsätter:

– De har ingen respekt för vanliga människor. De känns som att de bara kommer hit för att visa upp sig hur viktiga de är. Nu måste vanliga människor avbryta sina liv för deras skull.

LÄS MER: Han valde att fly från Göteborg – på grund av toppmötet

"Oansvarigt"

I stället för att förlägga toppmötet i just Göteborg, menar han att det sannerligen finns flera andra orter att förlägga det på, där det troligtvis påverkar samhället mindre, än i Göteborg.

– Göteborg är en av de sämsta platserna de kunde lagt det här på. De visste sedan 2001 hur mycket polisresurser det skulle kosta och nu gör de det igen. Det är som att de uppviglar för det som hände för 16 år sedan. Det här är oansvarigt.

LÄS MER: EU-toppmötet drar igång – så påverkas du

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.