Göteborgare ville döpa sambons bil till ”Fjärt”– fick nej

Hade du blivit stött om det stod ”Fjärt” på bilen framför dig? Så resonerade i alla fall Transportstyrelsen när de sa nej till en göteborgare som försökte byta registreringsskylt på sambons bil. Men mannen bakom ansökan har inga planer på att ge upp.
– Jag ska ta ett glas vin i ikväll så får vi se om jag får någon knasig idé, säger han.

ANNONS
|

En man från Göteborg ville att det skulle stå ”Fjärt” på bilen och skickade in en ansökan om en personlig nummerskylt till Transportstyrelsen. Men svaret blev nej.

”Den teckenkombination du begärt kan uppfattas som stötande”, skriver Transportstyrelsen i sitt beslut.

Göteborgaren, som vill vara anonym, berättar att plåten var tänkt som ett skämt.

– Jag hade druckit ett par glas vin och tyckte att det hade varit jävligt roligt att sätta den på min sambos bil. Hon tycker nämligen att det är jobbigt när folk tittar och ger henne uppmärksamhet, säger han.

Det kostar inget att ansöka om en personlig registreringsplåt, men om den godkänns kostar den 6 200 kronor och gäller i tio år.

ANNONS

”Jag gillar att ha roligt”

Att ha en sådan skylt så länge hade inte varit några problem, tycker mannen från Göteborg.

– Jag hade också kunnat åka runt med ”fjärt”, det hade varit skitkul. Jag gillar att ha roligt, säger han.

Men han har förståelse för att Transportstyrelsen säger nej.

– Jag tycker inte att fjärt är stötande men jag fattar varför de gör det.

Det är inte första gången mannen ansöker om personlig registreringsskylt och får nej. Nu blir det tillbaka till ritbordet.

– Jag ska vara lite smartare nästa gång. Vi får se om jag får igenom den. Men jag ska ta ett glas vin i ikväll så får vi se om jag får någon knasig idé, säger han.

LÄS MER:GBG stötande enligt Transportstyrelsen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS