Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Torén gnuggar sina geniknölar, Nicklas Fredriksson från Vem vet mest? tar emot svaren.

Göteborgare testade sina kunskaper

Den populära SVT-produktionen Vem vet mest? besökte Nordstan under onsdagen för att locka till sig tävlande till tävlingen. Och göteborgarna var sugna på att svara på frågor.

– Japansk författare? Hmm, nej det namnet jag har skrivit som svar hittade jag bara på, det var nog en japan som spelade tennis förr i tiden.

Lars Torén står mitt inne i Nordstan och gnuggar sina geniknölar. Framför sig har han ett papper med tjugo frågor, alla inte helt lätta.

Det är frågesportsprogrammet Vem vet mest? som håller en casting för nya tävlande. Vem som helst har möjlighet att svara på frågeformuläret. Får man tillräckligt många rätt blir man senare uppringd av SVT och har chans att få tävla på riktigt.

Vad tror du att du har för chans att komma med i programmet?

– Den är nog väldigt liten. Kanske kommer många hit och fyller i frågorna och alla är experter, säger Lars Torén och skrattar.

Cecilia Crook är en av medarbetarna från Vem vet mest? som är på plats i Nordstan. Vanligtvis brukar de göra dessa casting-intervjuer över telefon.

– Det är roligt för oss att komma ut och träffa folk. Det är många tittare som kommer fram och har frågor om både det ena och det andra som gäller programmet, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.