Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Göteborgare blev Årets konditor

Fyra frågor till göteborgaren Patrik Fredriksson som har korats till Årets konditor 2013.

Hur känns det?

- Det är helt underbart. Jag började i juni att öva in tävlingsmomenten, så det är många timmars slit inför tävlingen. Att vinna är ett mål som jag haft hela livet, riktigt kul!

Hur gick tävlingen till?

- Jag har varit i Stockholm och gjort tre tårtor, samma sort hela tiden, olika praliner och tre söta desserttapas. Tävlingen pågick under två dagar och allt har verkligen klaffat. Sedan har en jury valt ut vem som ska vinna. I grund och botten är smaken det viktigaste, men kan man kombinera det man gör även med det visuella, att det också ser gott ut, är det såklart fantastiskt.

Vilket är ditt favoritbakverk?

- Oj, jag gillar ganska mycket och tror inte att jag har något favoritbakverk. Men jag gillar lätta och syrliga smaker i olika kombinationer.

Det måste vara ren ångest att bjuda hem dig på dessert.

- Nej då (skratt). Bara att folk anstränger sig är roligt.

Patrik Fredriksson tävlingsbidrag:

Tårta: Vanilj/Havtorn

Praliner: Salt karamell, Björnbär/kardemumma, Kardemummatryffel

Söta tapas: Choklad/Ingefära, Hallontapas, Äpple/mynta

Det är Sveriges bagare & konditorer som står bakom tävlingen där Sveriges fem bästa konditorer gör upp om titeln Årets Konditor – tillika svensk mästare i konditori.

Patrik Fredriksson är chefskonditor på Clarion Hotel Post.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.