Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Göteborg ordnar chatt om flyktingmottagande

Vill du ställa frågor om flyktingmottagande? I morgon mellan klockan 13 och 14 svarar ansvariga på allmänhetens frågor direkt i chatten.

De ensamkommande flyktingpojkarna Hamid och Jawad har fått ett nytt hem och börjat i den lokala fotbollsklubben. Det var vad en av texterna i det senaste numret av tidningen Vårt Göteborg handlade om. Därför anordnas också en chatt om Göteborgs flyktingmottagande där ansvariga tjänstemän svarar på invånares frågor.

– Vi vänder oss helt till allmänheten och vår ambition är att det ska gå att svara på så mycket som det går, säger Margareta Romare redaktör på Vårt Göteborg.

I panelen på totalt fyra personer sitter Carina Krantz Rönnqvist, som kan svara på utbildningsfrågor, Veronica Morales arbetar inom socialresursförvaltning och kan svara på frågor om integration, Fredrik Andersson kan svara på byggfrågor och Lisbeth Nilsson kan svara på frågor kring individ- och familjeomsorg.

– Vi har tidigare haft chattar om träden i Allén och om äldreomsorgen men denna gång är ämnet flyktingmottagande, säger Lisbeth Nilsson.

Enligt Margareta Romare är syftet att upprätthålla en dialog med invånare i Göteborg.

– Vi försöker kommunicera så mycket som möjligt med invånarna.

Redan i dag går det att skicka in sin fråga via formuläret på chatt.goteborg.se. Både med namn eller bara signatur och alla är välkomna att ställa frågor så länge som de berör ämnet. Undantaget är också frågor som är rasistiska, sexistiska eller personpåhopp.

– Det finns många frågor men nu har det varit aktuellt med temporära bostäder, skolor och hur man själv kan hjälpa till, säger Margareta Romare och fortsätter:

– Men bra att veta är att det är tjänstemän som svarar och inte politiker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.