Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Göteborg och Greta Thunberg blir frimärke

Årets första nya frimärken från PostNord släpps den 14 januari. På ett av de nya frimärkena syns en av världens mest kända miljöaktivister, Greta Thunberg. Men även landets näst största stad, Göteborg kommer att hamna på brev och vykort framöver. Platser som Ullevi och Röda Sten blir frimärke.

Den 14 januari släpps årets första nya frimärken och kanske blir göteborgarna lite extra sugna på att skicka brev och vykort i år. Fem av de nya frimärkena som släpps 2021 – föreställer nämligen olika platser i landets nästa största stad. De är framtagna för att Göteborg fyller 400 år 2021. Platserna som syns är Ullevi, Hisingsbron, Göteborgs Hamn, Röda Sten och Skärgårdsbåten Fröja.

Kristina Olofsdotter, chef Frimärken på Postnord berättar att de tyckte att Göteborg som en av landets största städer och att staden fyller 400 år var angeläget att uppmärksamma. Att det blev just dessa platser som blev frimärken är tack vare invånarna i Göteborg.

– Vi gjorde urvalet i samarbete med Jubileumsprojektet. Folk i Göteborg fick rösta fram 100 platser och byggnader i sin stadsdel. Så det är därifrån vi gjort urvalet.

Greta Thunberg som frimärke

En del av årets nyheter har temat ”Värdefull natur” där miljöaktivisten Greta Thunberg finns med på ett av frimärkena. Att hon skulle bli frimärke har många önskat.

– Vi tar emot förslag från alla håll och kanter, och jättemånga hade henne som förslag. Hon har ju hjälpt till att öka medvetenheten kring miljöarbetet i världen. Det är hennes gärning som är det viktiga och hon blir representanten. Hon ingår i en karta där vi pekar på olika miljömål, säger, Kristina Olofsdotter.

Många har önskat att Greta Thunberg ska bli frimärke. Bild: Postnord
Många har önskat att Greta Thunberg ska bli frimärke. Bild: Postnord

Vet ni vad hon själv tycker om att bli frimärke?

– Vi har fått återkoppling från organisation ”Fridays for future” som tycker kartan är jättefin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.