Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Robert Persson och Henrik Vibeck ska ta Skåneradion till Stockholm och Göteborg. Bild: Pressbild
Robert Persson och Henrik Vibeck ska ta Skåneradion till Stockholm och Göteborg. Bild: Pressbild

Göteborg får ny radiokanal – från Skåne

RetroFM är namnet på Göteborgs senaste radiokanal som kommer att kunna höras från augusti 2018. Precis som namnet antyder är det en musikkanal som spelar klassiker.

60-, 70- och 80-talsmusik. Det är vad radiolyssnare i Skåne har kunnat höra i fem år i kanalen RetroFM. Nu ska de slå sig in på den övriga storstadsmarknaden och höras i etern även i Stockholm och Göteborg.

– Vi är en radiostation med lokal prägel som då spelar hits från 60- till 80-talet. Så vi går inte i samma hjulspår som de andra, säger Robert Persson, som startat kanalen tillsammans med kollegan Henrik Vibeck.

Delar lyssnare med P4

Radiostationen är i huvudsak en musikkanal men enligt Robert Persson vill de försöka uppdatera lyssnarna med bland annat aktuella händelser, lokala nyheter och trafikrapportering.

– Det är eftersom vi delar de flesta av våra lyssnare i dag med P4 men vi är ingen nyhetskanal som de är och så är vår musikmix annorlunda.

RetroFM ska lanseras i Göteborg den 1 augusti. Då kommer en del att sändas från Göteborg men mycket kommer även i fortsättningen att produceras från Malmö.

Hur tror du att göteborgarna kommer att reagera på en skånsk radiokanal?

– Jag tror att det som finns mellan Malmö och Göteborg är en hatkärlek. Båda är gamla arbetarstäder och hamnstäder så det finns väldigt mycket likheter, säger Robert Persson.

Så är RetroFM en arbetarkanal?

– Nej, nej. Det är underhållning som gäller utan några politiska färger som helst. Jag menar mer att det finns en delad historia och känsla i städerna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.