Göteborg får januarisol hela veckan

Prognosen för de som har saknat solen under de gråmolniga vinterdagarna ser god ut under den kommande veckan. Vädret kommer enligt SMHI att bjuda på en hel del sol.
– Solen kommer att vara framme under den största delen av veckan, säger Lisa Frost som är meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Enligt SMHI kommer ett högtryck in över Skandinavien vilket kommer att ge oss både stabilare och kallare väder.

– Det ser ut att kunna hålla i sig under kommande vecka, men det medför också västliga vindar som gör det lite kallare så det kan bli minusgrader både dagtid och nattid.

LÄS MER: Halo runt månen syntes över Göteborg.

Alla de som har väntat på januarisolen har därför möjlighet att bege sig ut på en stärkande promenad under veckan.

Soligt men kallt

Lisa Frost säger att solen kommer att visa sig under den största delen av veckan, möjligen med lite mer molnighet under onsdagen.

ANNONS

– Fast redan på torsdag ser det ut att klarna upp igen.

Med januarisolen kommer också lite kallare temperaturer och det kommer att vara minusgrader både under dagen och natten.

– Det kan också innebära att det kan bli drygt 10 minusgrader på natten.

Vädret verkar hålla sig stabilt under de kommande tio dagarna.

– Det ser ut som om vintervädret håller i sig med minusgrader och varierad molnighet, de kommande dagarna så kan det bjudas på en hel del blek vintersol. Vädret ser ut att bli stabilt men kallt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS