Götatunneln stängs av i två omgångar under de kommande dagarna.
Götatunneln stängs av i två omgångar under de kommande dagarna.

Götatunnelns körfält avstängda för underhåll

Under onsdagen och torsdagen kommer det att pågå underhållsarbete i Götatunneln från kväll till tidig morgon. I samband med detta leds trafiken om och restiden kan komma att bli längre än normalt.

ANNONS
|

Från onsdagskväll till fredagsmorgon kommer det att pågå underhållsarbete i Götatunneln. Arbetet sker i två etapper, en för respektive riktning. I det tunnelrör som berörs kommer samtliga körfält att vara avstängda.

– Det är planerat underhållsarbete, sånt som vi alltid gör och då måste man stänga tunneln, säger Bengt Olsson, presstalesperson på Trafikverket.

Så här ser planen ut:

Onsdag - torsdag

Från kl 21.00 på onsdagskvällen till och med kl 05.30 på torsdagsmorgonen är samtliga filer i riktning mot Järntorget avstängda.

Torsdag - fredag

Från kl 21.00 på torsdagskvällen till kl 05.30 på fredagsmorgonen är alla filer i riktning mot Lilla Bommen avstängda.

ANNONS

Trafiken leds om

Under båda tillfällena kommer trafiken, vid det påverkade tunnelröret, att ledas om via lokala gator. Restiden kan därför komma att bli längre än normalt. Orangea vägskyltar ska visa den tillfälliga vägrutten.

I underhållsarbetet kommer bland annat ljussättning, tunnelns tak och väggar, beläggning och brandsäkerhet att ses över.

– Tunnlarna är ganska komplexa när det gäller tekniken i dem, menar Bengt Olsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS