Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Abraham Rohsbeh sågar betong för att ge plats för nya spårvägsspår på Göta älvbron. Om två veckor skall spårvagnarna åter kunna rulla över bron.

Göta älvbron byter spår

Delar av Göta älvbron får nya spårvagnsspår under några veckor i sommar. Just nu byts räls på båda sidor om älven. Bussar ersätter spårvagnstrafiken under tiden.
I semestertider, när trafiken förhoppningsvis är lite lugnare, passar Göteborgs trafikkontor på att byta spårvagnsspår.

Underhållsarbetet som räknas som normalt sker vid två ställen på Göta älvbron. Dels från Nils Ericssonsplatsen och upp mot broklaffen, dels på Hisingssidan och ner mot Frihamnen. Rälsen i båda riktningarna skall ersättas av ny.
- Den är gammal och utsliten och behöver bytas. Vi gjorde ett stort jobb på bron i slutet av 90-talet då vi bytte stora delar av rälsen. Nu är det dags att byta resten som är från 70-talet, säger Alberto Pina, planeringsledare på trafikkontoret.

Spårarbetet startade i början av veckan. Ett tjugotal personer arbetar just nu i tvåskift för att bli klara med arbetet som skall vara färdigt 6 augusti.

Under perioden kan inga spårvagnar köra mellan Nordstan/Brunnsparken och Wieselgrensplatsen. Linje 5, 6 och 10 ersätts därför av busstrafik på sträckan Brunnsparken-Wieselgrensplatsen.
All ersättningstrafik utgår från 5:ans spårvagnshållplats i Brunnsparken. Den är skyltad som linje 5 och avgår var femte minut mellan 06.00 och 22.00 på vardagarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.