Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/47

Fyra omhäktade för Göteborgsupplopp

Våldsamt upplopp, misshandel, skadegörelse, försök till grov misshandel med mera. Det omhäktas nu fyra personer för efter upploppen i Bergsjön. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp.

De misstänkta har redan suttit häktade i två veckor. Nu omhäktas de i ytterligare 14 dagar av Göteborgs tingsrätt. Brotten ska ha skett vid de upplopp som rasade i Bergsjön för tre veckor sedan.

LÄS OCKSÅ: Polisen attackerad med stenar och smällare

– Vi har fått in värdefull information om händelsen från de boende i Bergsjön. Men vi tror att det finns fler som har sett och hört olika saker under händelseförloppet. Det kanske inte verkar så viktigt för allmänheten men för oss kan en enskild uppgift bli den avgörande pusselbiten, säger Claes Hagstrand, gruppchef vid utredning i lokalpolisområde Storgöteborg nordost.

 

Vill ha fler tips

Polisen är särskilt intresserad av iakttagelser och uppgifter från Rymdtorget och Komettorget samt området däremellan under onsdagskvällen den 21 september. Även eventuella foton eller filmer från den aktuella kvällen är av intresse, vädjar polisen.

LÄS OCKSÅ: Polischefen efter upploppen: - Vi röjer runt i den innersta kärnan

– Vi arbetar intensivt för att utreda de brott som drabbat de boende i Bergsjön. Deras bilar sattes i brand, deras område vandaliserades och några personer utsattes även för våld. Det är allvarligt och jag hoppas att alla som vet något bidrar till att de skyldiga kan ställas inför rätta, säger Claes Hagstrand.

LÄS OCKSÅ: Fyra anhållna för Bergsjöupplopp

Polisen uppmanar alla som kan tänkas ha mer information i ärendet att kontakta polisen via 114 14 eller via tipssidan på polisen.se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.