Fyra frågor till...

ANNONS
|

Varför har du engagerat dig?

- Vi på Mölndals sjukhus har kämpat mot nedskärningarna och hade just skrivit ett brev till SU:s ordförande när vi hörde att den här gruppen hade startats. Vad bra att det är någon mer som protesterar tänkte jag.

Var jobbar du?

- Jag jobbar på en medicinsk intensivvårdsavdelning och vi har blivit väldigt illa behandlade sedan länge. Ledningen lyssnar inte på oss. De har dragit ner antalet vårdplatser från fjorton till tio. Normalt drar de ner till sommaren, men nu gjorde man det redan i maj.

Vad innebär det?

- Vi får hjälpa till på andra avdelningar där vi inte är hemmastadda och det går ut över patientsäkerheten. Dessutom förs våra medicinpatienter också till andra avdelningar.

ANNONS

Blir ni många på Götaplatsen från ditt sjukhus?

- Ja det tror jag. Flera på min avdelning ska sluta upp. Jag har mailat runt och kontaktat så många som möjligt. Det är viktigt att visa att det inte går att dra ner hela tiden överallt. Personalen mår inte bra. Dessutom tvingas vi jobba varannan helg, som det var på 70-talet. Det orkar man inte med i längden.

Rörelsen "Nej till nedskärningar inom vården" startade på Facebook. På Nationaldagen den 6 juni klockan 13:00 hålls en stor manifestation på Götaplatsen i Göteborg. Den är en protest mot de planerade besparingarna inom den offentliga vården i Göteborg. Medverkar gör bland annat Ingvar Oldsberg som stödjer kampanjen.

ANNONS