Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fyra frågor till...

Annika Malmberg Andréasson, sjuksköterska på Mölndals lasarett. Du ska delta i manifestationen Nej till nedskärningar inom vården på Götaplatsen på Nationaldagen.

Varför har du engagerat dig?

- Vi på Mölndals sjukhus har kämpat mot nedskärningarna och hade just skrivit ett brev till SU:s ordförande när vi hörde att den här gruppen hade startats. Vad bra att det är någon mer som protesterar tänkte jag.

Var jobbar du?

- Jag jobbar på en medicinsk intensivvårdsavdelning och vi har blivit väldigt illa behandlade sedan länge. Ledningen lyssnar inte på oss. De har dragit ner antalet vårdplatser från fjorton till tio. Normalt drar de ner till sommaren, men nu gjorde man det redan i maj.

Vad innebär det?

- Vi får hjälpa till på andra avdelningar där vi inte är hemmastadda och det går ut över patientsäkerheten. Dessutom förs våra medicinpatienter också till andra avdelningar.

Blir ni många på Götaplatsen från ditt sjukhus?

- Ja det tror jag. Flera på min avdelning ska sluta upp. Jag har mailat runt och kontaktat så många som möjligt. Det är viktigt att visa att det inte går att dra ner hela tiden överallt. Personalen mår inte bra. Dessutom tvingas vi jobba varannan helg, som det var på 70-talet. Det orkar man inte med i längden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.