Fyra fordon i krock i Örgryte

Tre personbilar och en lastbil var på måndagen inblandade i en olycka på Sankt Sigfridsgatan i Göteborg. Tre personer, två män och en kvinna, fördes till sjukhus.
– En person är avliden och anhöriga är underrättade, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. På tisdagen hade en person kunnat lämna sjukhuset.

ANNONS
|

SOS blev larmade om olyckan vid 17.35 på måndagseftermiddagen. Räddningstjänsten beordrade fyra räddningsfordon samt ett ledningsfordon till platsen. Olyckan ska ha skett på Sankt Sigfridsgatan i närheten av Kallebäcksmotet.

– Vägen är avstängd och kommer att vara det i en drygt en halvtimme till, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid 18-tiden.

Det finns i nuläget inga uppgifter på hur olyckan gått till men enligt räddningstjänsten kan det röra sig om en sidokrock. Även polis larmades till olycksplatsen.

– Det är en allvarlig olycka. Minst en person har förts till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

ANNONS

Man i 35-årsåldern död

Vid 19-tiden uppger hon att tre personer förts till sjukhus med ambulans, två män och en kvinna.

Vid 22.30 kunde polisen berätta att en man i 35-årsåldern dött till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade.

Inledningsvis uppgavs det att det handlade om fyra personbilar. Enligt Göransson ska ett av fordonen vara en lastbil och tre bilar kommer att tas i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

Polisen uppger även att olyckan utreds som grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Vid 19-tiden var vägen återigen öppen för trafik.

På tisdagsförmiddagen meddelade Sahlgrenskas pressjour genom Lisa Räng att en person har kunnat lämna sjukhuset. För den tredje personen, en kvinna i 20-årsåldern, betecknas tillståndet som stabilt. Hon ges fortsatt vård.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS