Fyndchans vid Slottsskogen

ANNONS
|

Parkeringen vid Dalens grusplaner var så gott som fullbelamrad strax efter öppningen klockan elva på söndagen.

För säljaren Jon Riksén, från Majorna, är loppisen mer en hobby än ett sätt att tjäna pengar.

– Det är ju inte för kommersen jag gör det utan det handlar snarare om att jag själv ska kunna köpa nya prylar av andra. Sen känns det extra bra att sakerna som man själv tröttnat på kommer till användning igen, säger han samtidigt som han får pengar för en träskulptur som hamnar hos Elin Magnusson från Hisingen.

Loppisen, som närmast blivit en folkrörelse, förenar allt från prylsamlare till vindsrensande småbarnsfamiljer. Många av besökarna som GP möter betonar miljöaspekten i att slippa köpa nya prylar.

ANNONS

Malin från Hisingen är en av de medvetna stammisarna på stadens loppisar. I dag letar hon sommarkläder eftersom alla de vanliga butikerna redan börjat med sina höstkollektioner.

– Jag tycker att konceptet med att återvinna och återbruka är toppen. Här hittar jag barnkläder för tio kronor plagget som jag kan kolla kvalitén på och se om de passar. Ska man köpa över internet vet man aldrig hur plagget ser ut egentligen och dessutom tillkommer det ofta frakt.

Kommersen vid Slottsskogen gjorde ett plötsligt halt när himlen öppnade sig över loppisfolket. Snart kunde dock bagageluckorna öppnas igen och gamla prylar fick nya ägare.

När: Söndagar kl 11-15, hela sommaren (förutom 14/8).

Var: Dalens grusplaner, vid Slottsskogsvallen.

Yta: 2 000 kvadratmeter.

Kostnad: Fri entré för besökare.

Parkering: Gratis besöksparkering precis intill loppisområdet.

ANNONS