Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fynd och klimatångest när mellandagsrean startade

Ett spontanköp i form av en gigantisk tv. En välbehövlig bäddmadrass och efterlängtade mobilhögtalare. När mellandagsrean startade på juldagsmorgonen gav sig många göteborgare ut på fyndjakt.
– Man är så dum som går på den här köphysterin, konstaterade Martin Lammers utanför en teknikaffär.

Yuksel Görgulu rullar ut den tungt lastade kundvagnen på parkeringen. Nu är han tio tusen kronor fattigare men har en tio tum större tv att sätta hemma på väggen.

– 6000 kronor i rabatt! utbrister hans vän Reza Asalni som hjälper till med att hålla det stora paketet på plats på vagnen, på väg mot bilen.

– Jag har en 55 tums tv hemma och den började kännas för liten. Egentligen hade jag velat ha 75 tum men det får nog bli nästa år. Allt blir bara större och större, säger Yuksel som inte hade planerat dagens inköp i Sisjön.

"För mycket folk"

En stund senare kliver Monica Andersson och Martin Lammers ut från samma butik. Monica som jobbar med att köra truck på Volvofabriken hade spanat in en högtalare att ha i sitt arbetsfordon.

– En riktig bergsprängare, säger Martin Lammers och håller upp det gröna föremålet i plast.

Köpet var inplanerat och några ytterligare fynd verkade det inte ha blivit denna dag.

– Vi brukar besöka mellandagsrean men det är för mycket folk egentligen, säger Monica och får medhåll av Martin:

– Ja... snålvattnet "drar till". Det finns pengar att spara. Men samtidigt är det dumt när samhället ser ut som det gör i dag. Man borde tänka mer på miljön. Man är så dum som går på den här köphysterin, säger han.

Tio tusen besökare

Media Markt är en av flera butikskedjor som startade mellandagsrean under tisdagen. Varuhuschefen Kim Andersson uppskattar att butiken i Sisjön haft omkring tio tusen besökare under reans första dag.

– Det har varit mycket folk sedan vi öppnade vid åtta i morse. Hittills är det en jättefest med reavaror som passar alla våra målgrupper, säger han.

För Majid Jeneby har det blivit en tradition att besöka mellandagsrean. Under juldagen hade han fyndat en ny bäddmadrass till sängen.

– Jag sparade tusen kronor på detta köp. Det är alltid trevligt att spara pengar. Om man vet något som man vill ha kan man alltid vänta på rean. Det är bra om man har barn, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.