Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen hade att göra under lördagsnatten. Arkivbild Bild: Johan Nilsson/TT
Polisen hade att göra under lördagsnatten. Arkivbild Bild: Johan Nilsson/TT

Fylleri, narkotikabrott och över 30 fall av misshandel

31 anmälningar för misshandel, 15 rattfyllor, 13 narkotikabrott och 59 fyllerier. Det är facit när polisen sammanfattar lördagsnatten i regionen.
”Det har varit fortsatt hårt tryck på ledningscentralen samt våra poliser i yttre tjänst”, skriver polisen på sin hemsida.

För andra natten i rad blev det svettigt för polisen i Göteborg och i regionen, detta trots lördagskvällens regn- och åskoväder. Lönehelg kombinerat med semester har fått allt fler människor att ta sig ut, detta trots den fortsatta smittspridningen.

– Kollegorna har haft mycket att göra inatt också. Det har varit stökigt, men dessbättre inget som varit jätteallvarligt, säger Christer Fuxborg på söndagsmorgonen.

På Friskväderstorget blev en man efter midnatt hotad med kniv av en okänd man. Rånaren kom över personens mobiltelefon och plånbok innan han sprang från platsen. Rånoffret fick i samband med händelsen en mindre skärskada i handen.

Strax därefter fick en patrull i centrala Göteborg stopp på en bil som inledningsvis inte stannat på polisens uppmaning, och polisen tvingades pepparspraya föraren som var i 20-årsåldern för att hen skulle lugna ner sig. Föraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och för att ej ha stannat på polismans tecken.

Vid tvåtiden hade något eldat på en moped vid Blidvädersgatan på Hisingen. På plats fann man en väska innehållande bland annat tändvätska som togs i beslag.

På lördagen riktade polisens presstalesperson Christer Fuxborg kritik mot att så många göteborgarna valt att trängas på stan, de coronarelaterade restriktionerna till trots.

– Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt. Vi har en sjukvård som går på knäna. Kan vi då inte hålla oss i skinnet och göra vardagen drägligare för dem? Annars har vi en pandemi som kanske varar längre än vad den behöver, sa Christer Fuxborg till GP på lördagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.