Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Fullt utvecklad radhusbrand i Angered

35 brandmän bekämpade på söndagseftermiddagen en radhusbrand i Angered. Polisen har startat en utredning gällande grov mordbrand.
– Vi tror inte att det börjat brinna av sig själv, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl i region Väst.

Larmet kom 15.44 och räddningstjänsten uppgav då att branden var av större omfattning. Ett stort räddningspådrag sattes igång och totalt 35 brandmän deltog i insatsen. Även ambulans beordrades till platsen.

– Det är en fullt utbruten radhusbrand, sa Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg till GP klockan 16.

Även polisen var på plats med flera enheter.

– Vi är på plats och räddningsarbetet pågår. Det vi vet just nu är att det är två övertända hus med risk för spridning, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl hos polisen.

Vid 16.25 uppgav räddningstjänsten att branden spridit sig till två radhus.

– Just nu försöker vi begränsa spridningen till det tredje, berättade Martin Olsson på räddningstjänsten.

Totalt fanns fyra radhus i längan. Var av två av dessa har fått rejäla brandskador. En tredje ska ha blivit rök- och vattenskadad medan de fjärde huset skall ha klarats från brandskador.

Utreds som grov mordbrand

Strax efter klockan 17 hade två av tre ambulanser lämnat platsen, utan att ha medfört någon skadad. Räddningstjänsten berättade senare att en person förts till sjukhus för kontroll. Skadeläget för denna person är oklart.

Polisen har startat en utredning gällande grov mordbrand.

– Det rubriceras som grov mordbrand, grov i och med att det fanns människor i huset. Det är vad vi jobbar utifrån, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen.

Vad är det som gör att ni misstänker brott?

– Vi tror inte att det har börjat brinna av sig själv.

Vid 17.30 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll. Två av de fyra lägenheterna hade brandskadats, utöver det hade en tredje fått rök- och vattenskador.

Räddningstjänsten var kvar på platsen under söndagskvällen för eftersläckningsarbete. Två brandmän var även kvar under natten för att se till att branden inte blossade upp igen. De beräknas att vara kvar en bit in på måndagsmorgonen.

När brandresterna har svalnat kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.