Fullt utvecklad lägenhetsbrand i Frölunda

En fullt utvecklad lägenhetsbrand har rasat i Tynnered. Åtta enheter från räddningstjänsten kallades till platsen efter att ett vittne sett öppna lågor slå ut från ett fönster.
– Vi har fått evakuera ett okänt antal personer och en person har förts till sjukhus, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

ANNONS
|

Vid 09.37 inkom ett larm till räddningstjänsten om en lägenhetsbrand i Tynnered. Åtta enheter från räddningstjänsten kallades till platsen

– Branden är inte under kontroll, nej, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg vid klockan 09.40.

Flera evakuerade

Polisen meddelar via sin hemsida att branden släcktes vid klockan tio. En person har tagits om hand, denne befann sig i den brinnande lägenheten. Det är oklart hur skadad personen är.

– Köket är helt urbrunnet i lägenheten som brunnit. Branden kan ha startat i en kaffemaskin, säger polisen presstalesman Tommy Nyman.

Han berättar vidare att räddningstjänsten kontrollerar att branden inte spridit sig uppåt i lägenheten och att ett okänt antal personer evakuerats.

ANNONS

– Personen som fanns i lägenheten är förd till sjukhus, det är oklart skadeläge. Sedan har vi ett par stycken personer evakuerade på grund av rök och så vidare, säger Tommy Nyman.

Enligt Sahlgrenskas pressjour är det en kvinna i 65-årsåldern som skadats lindrigt i branden.

Tommy Nyman berättar att man måste utreda om byggnaden är så pass rökskadad att de evakuerade personerna behöver inhysas på annan plats. Det finns ingen prognos i nuläget för när personerna kan återvända till sina lägenheter.

Vid 10.30-tiden är räddningstjänsten kvar på platsen för att utföra eftersläckningsarbete. De beräknar att vara kvar på platsen med åtminstone några timmar till.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS