Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Fullt utvecklad brand på Volvos industriområde

Strax före halv fem på onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand på Volvos industriområde i Lundby.

När räddningstjänsten anlände hade branden utvecklats till en större brand på industriområdet.

– Den berörda byggnaden är ett bussgarage inne på Volvos industriområde, sa Mats Gränsmark, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid 05.30-tiden.

Polis och ambulans befann sig också på plats och branden var då inte under kontroll och räddningstjänsten förväntades vara på plats under hela förmiddagen.

– Släckningsarbetet väntas pågå under större delen av dagen, sa Mats Gränsmark.

Inga uppgifter om skadade personer har ännu inkommit och orsaken till branden är i nuläget okänd.

Räddningstjänsten var vid 07-tiden på plats med ett trettiotal enheter men skulle under morgonen lösa av nattens personal och då förväntades antalet enheter på plats gå ner till ett tjugotal.

07.50 var branden släckt och spridningsrisken bedöms i nuläget därmed vara minimal enligt räddningstjänsten. Eftersläckningsarbetet kommer dock att fortsätta under förmiddagen med att frilägga bjälklag och minimera rökutveckling.

– Just nu väntar vi på besked från räddningstjänsten om det är säkert för oss att komma dit för att göra en teknisk undersökning, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

I nuläget har räddningstjänsten cirka tio till femton personer på plats.

– Vi har inga rapporter om att någon har kommit till skada, säger Anders Gärdhagen, stabschef vid räddningstjänsten i Storgöteborg

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.