Fullt utvecklad brand i radhus i Björkekärr

Ett larm kom in till räddningstjänsten vid 20.15 om en fullt utvecklad brand i ett radhus i Rosendal i Björkekärr. Räddningstjänsten ryckte ut med sex enheter.

ANNONS
|

Branden startade i en julgran och spred sig därefter till ett piano och blev sen en fullt utvecklad brand.

– De som var boende i radhuset var alla ute ur byggnaden när vi kom fram, säger Niklas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten ryckte ut med sex enheter och har nu branden under kontroll.

– Vi har släckt den initiala branden och håller på och släcker bränder som uppstått i väggar och tak i huset. Vi har det under kontroll nu så att det inte ska sprida sig till grannarna. Vi kommer vara kvar och släcka ett tag och behålla några enheter för eftersläckning av avsökning efteråt, säger Niklas Fogelqvist

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS