Fullt utvecklad brand i parhus

En kraftig brand bröt ut i ett parhus i Gråbo under söndagsmorgonen. Räddningstjänst är på plats med tio räddningsfordon och har lyckats hindra spridningen av branden. Polisen utreder händelsen som mordbrand, men ingen person ska ha skadats.
– Det var inga personer kvar i huset, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Tidigt under söndagsmorgonen, vid klockan 04.22, larmades räddningstjänst och polis till Gråbo i Lerum efter att en kraftig brand brutit ut i ett parhus.

– Det är en stor villa som är uppdelad i två lägenheter. Det är en fullt utvecklad brand i en halva huset, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Räddningstjänsten är på plats med tio räddningsfordon och lyckades snabbt hindra branden från att sprida sig vidare till andra intilliggande bostäder. Men strax efter klockan 06 brann det fortfarande i den drabbade byggnaden.

– De har lyckats begränsa branden till drabbade huskroppen. Men det ryker fortfarande, säger Björn Wärnström vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med branden, men en förundersökning gällande misstänkt mordbrand har inletts.

– Vi har spärrat av för teknisk undersökning, säger Peter Nordengard.

Vid 07:30-tiden bekräftade räddningstjänsten att branden är släckt. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen och fortsätta med efterarbete under dagen.

ANNONS