Fullt av vårkänslor i Göteborg

ANNONS
|

Uttrycken varierade, men nog var det vårkänslor det handlade om. På lekplatsen Plikta i Slottsskogen åkte de första jackorna av redan tidigt på tisdagsförmiddagen.

Femåriga Ria Lutkus testade i rasande fart både gungor och sandhjul. Mamma Corinna njöt av vårsolen medan hon höll ett vakande öga på dottern.

- Vi är på besök i Göteborg för att min man jobbar här några dagar. Det blev Rias första flygresa och i dag tar vi en friluftsdag i Slottsskogen. Hotellpersonalen tipsade oss om detta när vi frågade efter Göteborgs bästa lekplats, berättade hon.

Familjen bor normalt i Hamburg och där har våren hunnit minst lika långt.

ANNONS

- Vi har massor av krokusar i trädgårdarna och det är nästan varmare än här. Vi har redan hunnit med flera besök på stranden och på olika lekplatser.

Plikta, som den här dagen var fylld av barn, föräldrar och lärare, blev en glad överraskning för Ria och Corinna.

- Här är ju jättemycket att göra, sa Corinna.

På Nya varvet blänkte vårsolen i hamnvattnet och det doftade hav.

Sjuårige golden retrievern, Hannes, uppfattade högst sannolikt ännu fler intressanta dofter och drog ivrigt matte, Birgitta Sundberg, med sig utefter kajkanten.

- Vi brukar promenera här året runt. Det är oemotståndligt härligt. Inte minst en så´n här dag, sa Birgitta Sundberg.

På uteserveringen på Nya varvet studios satt John Klangeryd och Fredrik Andreasson med havsluft i näsborrarna, solen i pannan och var sin jättelik räkmacka framför sig. De hade åkt från jobbet i Högsbo industri område för att ta årets första utomhuslunch.

- Finns det något bättre än det här en vanlig vardag, frågade Fredrik retoriskt innan han satte gaffeln i en av de nyskalade räkorna.

Ännu några dagar kan Västsverige njuta av soligt och varmt vårväder.

- Det blir mycket sol med svaga vindar. I inlandet kan det bli upp emot 12-13 grader på eftermiddagarna, längs kusten upp emot tio, säger meteorolog Ian Engblom på Foreca väderlekstjänst.

ANNONS

Först på fredag eftermiddag väntas en del regnskurar komma in väster ifrån. Helgens väder blir mer lågtrycksbetonat och mot lördag kväll vrider vinden mot nord och för med sig kallare väder i Västra Götaland.

ANNONS